TekinSigorta

Kasko resmi adıyla Kara Araçları Kasko Sigortası, kısaca motorlu ve motorsuz olan kara araçlarının kasko genel şartları içerisinde belirtilen riskler durumunda maddi zararı karşılayan sigorta olarak tanımlanabilir. Peki, kasko ne demek? Gel, bu soruya daha detaylı cevap verelim.

Kasko, aracını kaza ve hasar risklerine karşı güvence altına alarak seni beklenmedik masraflara karşı koruyan isteğe bağlı bir araç sigortasıdır. Herhangi bir motorlu kara taşıtının sigortalının iradesi dışında hasara uğraması, yanması, çalınması gibi durumlarda ve ferdi kayıplarda sigortalıya tazminat ödenmesi için yapılır. Kasko; trafik sigortasının aksine karşı araçtaki hasarı değil, sigortalıya ait araçtaki hasarı teminat altına alır. Böylelikle hem aracın hem de bütçen güvence altına alınmış olur. Kaza veya hasar durumlarında kasko sayesinde büyük maliyetlere katlanmak zorunda kalmazsın.

Kasko Ne İşe Yarar?

Kasko sigortası, trafik sigortası gibi zorunlu bir araç sigortası değildir ama kaskolu aracın birçok avantajı vardır. Hem geniş teminat yelpazesiyle araç sahibine birçok avantaj sağlar, hem de hasar durumunda tamir masraflarını karşılayarak bütçeni koruma altına alır. Kasko sigortası faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz. 

Kasko sigortasında yer alan İhtiyari Mali Mesuliyet (İMM) teminatı ile kaza sonucu karşı tarafa verilen zararları da kasko sigortan ile ödeyebilirsin. İMM nedir yazımızdan hasarı nasıl karşıladığını detaylarıyla öğrenebilirsin. İMM teminatı yüksek olan bir kasko tercih edip İMM teklifi alırken trafikteki kaza risklerine karşı bütçeni koruma altına almış olursun. Limit sınırı olmayan İMM teminatlı kasko sigortaları da oldukça avantajlıdır. Kaza sonucu karşı tarafın aracında hasar masrafı ne kadar yüksek olursa olsun limitsiz İMM teminatı olan kasko sigortan varsa kendi bütçenden hiçbir ödeme yapmazsın. Kasko teminatı dışında İMM sigortası tek başına da satın alınabilir, Sigortam.net’ten İMM teklifi alarak fiyatlarını öğrenebilirsin.

  • Kasko sigortası yaptırdığın zaman aracını arıza ve hasar durumlarında sigorta şirketinin anlaşmalı servislerine götürebilirsin. Tamir ve onarım için servis aramakla uğraşmak yerine kasko sigortalarının geniş anlaşmalı servis ağından yararlanarak hızlıca işlemlerini halledebilirsin. Bazı kasko ürünlerinde anlaşmalı servisler serbest seçimli olabilir, bu seçeneği tercih edersen dilediğin serviste kasko poliçeni kullanabilirsin. Anlaşmalı servislerde hasar beyanında bulunman gerekir. . Hasar durumunda beyan nasıl yazılır öğrenmek için yazımızı okuyabilirsin
  • Yine kaza sonucu aracın servise bırakmak durumunda kalırsan, kaskonun ikame araç teminatını kullanarak geçici bir araba alabilirsin. Bu sayede poliçende belirtilen süre kadar araban servisteyken araçsız kalmazsın.
  • Aracını bir yakının sürerken de hasar alma durumu oluşabilir. Böyle bir durumda eğer poliçeni de teminat kapsamı uygunsa hasarlar kasko tarafından ödenir. 
  • Kasko sigortası, aracının bir kaza sırasında ya da park halindeyken hasar görmesi durumunda tamir masraflarını kısmen veya tamamen karşılar. Bu sayede çoğunlukla yüksek maliyetli olan hasar masraflarını kendi cebinden ödemek zorunda kalmazsın
  • Kaza ya da bir arıza sonucu aracın yolda kalırsa çekici çağırmanın belirli masrafları vardır. Kaskon var ise yol yardım teminatı içerisinde yer alan çekici hizmetinden ücretsiz yararlanabilirsin.

.

Hizmetlerimiz
Scroll to Top